tacos

Vezi reteta video:

Tacos sunt un preparat traditional mexican, foarte apreciat in intreaga lume, datorita gustului intens si versatilitatii lor. Se prepara din tortilla (lipie subtire din porumb sau grau), umpluta cu diverse ingrediente, de la carne de vita, porc, pui sau peste, pana la variante vegetariene cu fasole, avocado sau legume.
Umplutura este adesea asezonata cu condimente aromate, iar deasupra se adauga sosuri picante, guacamole, smantana, branza, rosii, ceapa, coriandru proaspat sau salata.
Tacos se servesc de obicei calzi, fiind ideali ca gustare rapida, street food sau chiar masa principala. Esenta unui taco sta in echilibrul dintre texturi (crocanti sau moi), arome (picante, dulci-acrisoare, sarate) si prospetimea ingredientelor.

Ingrediente:
Carne porc si vita 600 g
Forme tacos 6 buc
Unt 30 g
Sos tacos

Mod de preparare:
Carnea tocata se caleste in unt pana se evapora toata apa si se rumeneste putin. 

Se adauga sosul pentru tacos si se lasa sa scada putin sosul.

Formele tacos se umplu cu carne. 

Se servesc cu sos chili.

Pofta buna!

Loading