placinta cu carne de vita, ceapa si smantana

Vezi reteta video:

Placinta cu carne este alcatuita dintr-un aluat fin si crocant, care inconjoara umplutura suculenta de carne. Reteta poate varia în functie de preferintele regionale sau individuale, dar in general, umplutura de carne este preparata din carne tocata de porc sau de vita, imbogatita cu ceapa, condimente si uneori legume aromatice, cum ar fi morcovii sau ardeiul gras.
Ingrediente:
Carne de vita 1 kg
Foi de placinta 1 set
Ceapa verde 4 fire
Galbenus de ou 1 buc
Smantana 50 g
Marar
Ulei
Sare
Piper

Mod de preparare:
Carnea de vita se da prin masina de tocat. Se pune uleiul la incins in tigaie si se caleste ceapa verde. 

Se scoate ceapa si se pune carnea tocata la calit pentru cateva minute.

Cand nu mai lasa apa se scoate carnea intr-un castron. Se amesteca cu ceapa calita, mararul taiat marunt, sare si piper. Se adauga si smantana.

Se unge tava de cuptor cu unt.

Se pun 2 foi de placinta, se ung cu ulei si se mai pun inca 2 foi de placinta. Se pune jumatate din cantitatea de carne.

Se acopera cu 4 foi de placinta unse cu ulei.

Se adauga carnea ramasa.

Se pun iar 4 foi de placinta unse cu ulei. 

Se unge cu galbenus de ou si se da la cuptor pentru 30 minute la 170 grade.

Se scoate din cuptor si se lasa sa se racesca.

Se taie placinta cu carne in bucati patrate.

Pofta buna!

Loading