ostropel de pui

Vezi reteta video:

Ostropelul de pui este un preparat traditional romanesc, apreciat pentru gustul sau bogat si sosul aromat pe baza de rosii si usturoi. Este un fel de mancare simplu, dar savuros, in care bucati fragede de pui sunt gatite intr-un sos de rosii, imbogatit cu usturoi, ceapa, foi de dafin si diverse condimente.
Se serveste de obicei alaturi de mamaliga sau piure de cartofi, pentru a absorbi deliciosul sos. Ostropelul poate varia usor de la o regiune la alta, insa elementele esentiale – puiul si sosul aromat cu usturoi – raman neschimbate. Este un preparat rapid si potrivit pentru mesele de zi cu zi.
Ingrediente:
Pulpe de pui 2 buc
Conserva rosii intregi fara coaja in suc propriu 200 g
Ceapa 1buc
Usturoi 4 catei
Ulei, apa
Sare si piper

Mod de preparare:
Pulpele de pui se prajesc in ulei incins.

Se adauga apa si se lasa la inabusit.

Se scoate carnea si se caleste ceapa in acelasi ulei. 

Se adauga si jumatate din usturoi taiat felii.

Dupa cateva minute se pun rosiile taiate bucati mici si apa. 

Se lasa sa fiarba sosul pana scade putin. Se adauga sare si piper.

Se pune puiul in sosul ostropel, se adauga si restul de usturoi si se lasa sa fiarba 20 minute.

Se serveste cu piure de cartofi.

Pofta buna!

Loading