Fursecurile sunt mici prajituri sau biscuiti care sunt adesea dulci si se caracterizeaza prin dimensiuni reduse si forme variate. Acestea sunt pregatite dintr-un aluat simplu si pot fi decorate sau aromatizate in diverse moduri, in functie de preferinte. Fursecurile pot fi consumate ca gustare sau desert alaturi de ceai sau cafea. Ingrediente pentru aluat: Unt 250 g Zahar pudra 3 linguri Galbenusuri 3 buc Faina 300 g Ingrediente pentru bezea: Unt 250 g Albusuri 3 buc Zahar 100 g Gem de piersici 200 g
Mod de preparare: Se amesteca untul pana se face spuma.
Se adauga zaharul pudra.
Se adauga galbenusurile si apoi treptat si faina.
Se framanta aluatul si se intinde o foaie de 1 cm grosime.
Separat, se bat albusurile spuma cu zaharaul, pana se intaresc.
Se taie rotunduri mici cu un paharel si se intinde pe fiecare fursec un strat de albus.
Se coc la cuptor pentru 90 minute la 110 grade.
Cand sunt gata si reci, se unge fiecare fursec cu gem de piersici si se lipesc cate doua, partea cu albus ramanand afara.