dulceata de cirese

Vezi reteta video:

Ingrediente:
Cirese 1 kg
Zahar 500 g
Zahar vanilat 1 plic
Zeama de lamaie 3 linguri

Mod de preparare:
Se curata ciresele de codite, se spala si se scot samburii. Se pune zaharul si zaharul vanilat sa se dizolve in apa.

Se pune zaharul la fiert. Dupa ce incepe sa clocoteasca, se adauga o lingura de zeama de lamaie. Se lasa zaharul sa se lege bine. Se verifica daca siropul este legat punand o picatura pe o farfurie. Picatura trebuie sa stea bob.

Se pun ciresele in sirop si se lasa sa stea 30 minute pentru ca ciresele sa-si lase toata zeama, apoi se pun la foc si se continua fierberea. 

Cand incepe sa clocoteasca se adauga si restul de zeama de lamaie, se mai lasa sa fiarba 10 minute. 

Se opreste focul si se acopera cratita cu un prosop curat si umed.

A doua zi se scot fructele si se pune siropul la fiert.

Se incearca daca este legat si se adauga fructele. 

Cand incepe sa clocoteasca, se mai lasa 2 minute. 

Dulceata se pune rece in borcane calde. 

Pofta buna!

Loading