Dovlecei pane crocanti

Vezi reteta video:

Dovleceii pane sunt o gustare delicioasa si simpla, perfecta pentru a fi servita ca aperitiv sau garnitura.

Ingrediente:
2 dovlecei
3 oua
2 linguri faina
1 lingura amidon de porumb
sare, piper
usturoi granulat
1/2 capatana usturoi
500 ml ulei
4 linguri faina
2 linguri amidon

Mod de preparare:
Dovleceii se curata de coaja, se spala si se taie felii rotunde de cca 1/2 cm.

Se pun intr-o farfurie si se presara cu sare si se tin pentru 10 minute.

Intr-un castron se bat ouale cu un praf de sare, piper si praf de usturoi.

Se incorporeaza faina si amidonul de porumb. Amidonul face ca dovleceii sa ramana mai crocanti la exterior si moi in interior.

Se pun dovleceii pe un servetel si se preseaza cu alt servetel pentru a elimina surplusul de apa.

Se amesteca faina cu amidonul de porumb, sare, piper si praf de usturoi.

Se pun cateva felii de dovlecei in ou, si pe urma se trc prin faina si se pun la prajit in ulei la foc mediu.

Se prajesc dovleceii pana devin aurii si crocante, aproximativ 2-3 minute pe fiecare parte.

Dovleceii se scot pe o tava cu gratar pentru a se scurge de ulei. Daca se scot scot pe servetel, nu vor ramane la fel de crocanti.

Se servesc dovleceii calzi cu sos de usturoi.

Pofta buna!

Loading