Chiftelute marinate cu piure de cartofi si salata de castraveti cu marar

Vezi reteta video:

Chiftelutele marinate cu piure formeaza un preparat clasic, satios si reconfortant. Chiftelutele sunt fragede, rumenite uniform si apoi imbracate intr-un sos dulce-acrisor de rosii, usor aromatizat cu usturoi, foi de dafin si condimente. Sosul are o textura catifelata si se imbina perfect cu savoarea carnii.
Alaturi, piureul de cartofi este fin, cremos si pufos, realizat cu lapte si unt pentru o consistenta bogata si un gust delicat. Combinatia dintre chiftelutele in sos si piureu creeaza un contrast placut de texturi si arome, ideal atat pentru mesele de familie, cat si pentru un pranz traditional reconfortant.

Ingrediente pentru chiftele:
Carne de vita 500 g
Carne de proc 500g
Cartofi 2 buc
Ceapa 1 buc
Paine 150 g
Marar 1 legatura
Oua 2 buc
Sare, piper
Ingrediente pentru sos:
Rosii in bulion 400 g
Ardei kapia 2 buc
Usturoi 2 catei
Ceapa 1 buc
Sare, piper, chili
Ulei
Ingrediente pentru salata de castraveti:
Castravete 1 buc
Ulei de masline
Sare, otet si marar 

Mod de preparare:
Se toaca la masina carnea, ceapa, franzela inmuiata in apa si cartofii.

Se pun toate intr-un castron si se adauga mararul tocat fin, ouale, sare si piper.

Se amesteca bine compozitia si se framanta bine pana se obtine o pasta cat mai omogena.

Cu mainile umede, se formeaza bile din compozitia de carne. 

Se prajesc in ulei la foc mediu pana se rumenesc bine pe toate partile.

Chiftelele se scot pe o tava cu gratar.

Pentru sos, se pun rosile in bulion intr-un castron si se adauga ardeiul kapia, usturoiul, sare, piper si chili.

Se paseza cu blenderul pana devine o pasta fina. Ceapa tocata marunt se caleste in ulei pana devine aurie.

Se adauga sosul si se lasa fiarba pana da in clocot.

Se adauga chiftelele in sos si se fierb la foc mic pana scade sosul.

Salata de castraveti se prepara dintr-un castravete taiat felii, ulei de masline, otet, sare si marar. Se pun toate ingredientele intr-un bol si se amesteca.

Loading

Chiftelutele marinate se servesc cu piure de cartofi si salata de castraveti cu marar.

Pofta buna!