Curry-ul de vita este un preparat savuros si consistent, preparat prin fierberea la foc mic a unor bucasi fragede de vita intr-un sos bogat si aromat, infuzat cu un amestec de condimente. Curry-ul contine de obicei ingrediente precum ceapa, usturoi, ghimbir, rosii si un amestec de condimente precum turmeric, chimen, coriandru, chili si garam masala. Gatirea lenta permite ca carnea de vita sa devina frageda, topindu-se in gura, in timp ce condimentele dezvolta arome profunde si complexe. Adesea savurat cu orez sau lipii precum naan sau roti, curry-ul de vita este o masa reconfortanta si satisfacatoare, cu radacini in bucataria sud-asiatica, dar savurat in intreaga lume in multe variante delicioase.
Ingrediente: Antricot de vita 1 kg Ardei kapia 4 buc Cartofi 3 buc Ceapa 2 buc Cuburi Curry 4 buc Apa 400 ml Ulei
Mod de preparare: Carnea de vita se taie in felii si se pune in oala crockpot la putere mare pentru 4 ore.
Cand mai raman 2 ore de gatit carnea, se pune la calit ceapa taiata felii subtiri cu putin ulei.
Dupa ce s-a calit putin ceapa se adauga si ardeiul kapia taiat felii.
Se calesc legumele pana ce se inmoaie putin si se adauga apa si cartofii taiati cuburi.
Cand s-au fiert putin cartofii se adauga si cuburile de curry. Se lasa sa fiarba pana se ingroasa sosul.
Cand mai este doar o ora ramasa la crockpot se adauga si amestecul de legume cu curry.