pastrama de vita la gratar

Vezi reteta video:

Pastrama de vita este o delicatesa culinara traditionala din tari din Europa de Est. Este facuta din carne de vita, care este sarata,  condimentata si apoi afumata sau uscata.
Ingrediente:
Pastrama de vita 500 g

Mod de preparare:
Se scoate pastrama din frigider si se tine la temperatura camerei pentru 30 minute. Acest lucru va ajuta la o gatire uniforma. Pastrama de vita se taie felii de cca 1 cm.

Se pune pe gratarul bine incins. Este important ca gratarul sa fie suficient de fierbinte pentru a sigila carnea rapid, dar nu prea fierbinte pentru a o arde in exterior si sa ramana cruda in interior.

Se tine pe gratar cate 2 minute pe fiecare parte.

Dupa ce pastrama de vita este gatita, se scoate de pe gratar si se lasa sa se odihneasca cateva minute. Acest lucru va permite sucurilor sa se redistribuie in carne, pastrand-o suculenta si savuroasa.

Se taie pastrama de vita felii subtiri si se serveste calda alaturi de cartofi natur.

Pofta buna!

Loading