Placinta cu carne este alcatuita dintr-un aluat fin si crocant, care inconjoara umplutura suculenta de carne. Reteta poate varia în functie de preferintele regionale sau individuale, dar in general, umplutura de carne este preparata din carne tocata de porc sau de vita, imbogatita cu ceapa, condimente si uneori legume aromatice, cum ar fi morcovii sau ardeiul gras. Ingrediente: Carne de vita 1 kg Foi de placinta 1 set Ceapa verde 4 fire Galbenus de ou 1 buc Smantana 50 g Marar Ulei Sare Piper
Mod de preparare: Carnea de vita se da prin masina de tocat. Se pune uleiul la incins in tigaie si se caleste ceapa verde.
Se scoate ceapa si se pune carnea tocata la calit pentru cateva minute.
Cand nu mai lasa apa se scoate carnea intr-un castron. Se amesteca cu ceapa calita, mararul taiat marunt, sare si piper. Se adauga si smantana.
Se unge tava de cuptor cu unt.
Se pun 2 foi de placinta, se ung cu ulei si se mai pun inca 2 foi de placinta. Se pune jumatate din cantitatea de carne.
Se acopera cu 4 foi de placinta unse cu ulei.
Se adauga carnea ramasa.
Se pun iar 4 foi de placinta unse cu ulei.
Se unge cu galbenus de ou si se da la cuptor pentru 30 minute la 170 grade.