Ciorba de salata este o reteta traditionala romaneasca, cu un gust usor acrisor si o consistenta revigoranta. Aceasta ciorba se remarca prin folosirea salatei verzi ca ingredient principal. Ingrediente: Oua 8 buc Smantana 500 ml Costita afumata 300 g Carnat afumat 100 g Morcov 1/2 buc Ardei gras rosu 1/2 buc Ceapa verde 2 fire Salata 1 buc Usturoi 1 capatana Ulei 30 ml Sare Otet Apa 2.5 litri
Mod de preparare: Se caleste costita si pe urma se calesc morcovul, ardeiul si ceapa verde.
Se adauga apa si se lasa sa fiarba.
Se face omleta cu carnati din 5 oua.
Se taie omleta in bucati potrivite.
Usturoiul pisat se amesteca cu 2 linguri otet si sare.
Salata se spala si se rupe bucati potrivite.
Smantana se amesteca cu 3 galbenusuri.
Se pune omleta in ciorba si se lasa sa dea un clocot.
Se pune zeama fierbinte din ciorba peste smantana si se pune in ciorba.
Se opreste focul si se pune salata. Se acopera cratita cu capac si se lasa sa stea 1/2 ora.