Ciorba de perisoare este o ciorba traditionala din bucataria romaneasca, foarte populara datorita gustului sau savuros si reconfortant. Este o mancare pe baza de carne de porc, vita sau o combinatie intre acestea, preparata sub forma de perisoare (bilute de carne tocate), care sunt fierte intr-un lichid aromatizat cu legume, verdeturi si condimente. Ingrediente: Carne de vita 700 g Coaste afumate 1/2 buc Morcov 1 buc Pastarnac 1 buc Telina 1/2 buc Ceapa 2 buc Bors 500 ml Orez 20 g Patrunjel verde Smantana Ardei iute, sare
Mod de preparare: Zarzavatul si ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Ceapa se caleste putin in ulei.
Se adauga si coastele.
Se adauga zarzavatul, se calesc toate pentru 2 minute.
Se adauga apa si se lasa sa fiarba.
Cand a fiert zarzavatul, se adauga borsul fierbinte.
Se lasa sa dea in clocot. Borsul fragezeste perisoarele.
Perisoare : Ceapa se caleste in ulei.
Se adauga orezul si putina apa.
Carnea tocata se amesteca bine cu ceapa si orezul dupa ce s-au racit. Daca folosim carne cu grasime, se adauga un ou intreg. Grasimea dezleaga perisoarele.
Se fac perisoare de marime potrivita.
Se pun perisoarele sa fiarba in ciorba la foc mic.
La sfarsit se adauga patrunjelul tocat fin. Se serveste cu smantana si ardei iute.